Pizza s cícerom
Suroviny:
- 300g polohrubej múky
- 20g droždia
- špetka cukru
- 2 ližice oleja
- 100ml vody
- 1/2 až 1 malý rajčinový pretlak
- špetka soli
- bazalka
- 3 hrsti uvareneho cícera
- 1 hrsť sušených rajčín
- 100g tofu
- trocha oleja na vymazanie plechu
Postup:
Nejskôr si pripravte cesto na pizzu. V teplej vode so špetkou cukru a trochou múky nechajte vzísť kvások. Do misky nasypte múku, pridajte kvások a olej. Cesto dobre premiešajte a prikryte útierkou, nechajte v teple kysnúť asi 30 minút.
Mezitím si zmiešajte rajčinový pretlak so solou a bazalkou a pridajte vodu tak, aby vám vznikla omáčka hustá asi ako kečup.
Plech vymažte olejom a položte naň vykysnuté cesto. Cesto potrite pripravenou rajčinovou omáčkou(alebo kečupom s bazalkou). Na pizzu naukládajte cícer(musí byť mokrý, inak stvrdne) a sušené rajčiny. Tofu rozdrobte a posypte ním vrch pizzy. Pripravenú pizzu dajte piecť na 15 až 20 minút do trúby vyhriatej na 200°C.
Pizzu môžete tiež po upečení posypať lístkami čerstvej bazalky.