Pizza s cícerom

Suroviny:

  • 300g polohrubej múky
  • 20g droždia
  • špetka cukru
  • 2 ližice oleja
  • 100ml vody
  • 1/2 až 1 malý rajčinový pretlak
  • špetka soli
  • bazalka
  • 3 hrsti uvareneho cícera
  • 1 hrsť sušených rajčín
  • 100g tofu
  • trocha oleja na vymazanie plechu

Postup:

Nejskôr si pripravte cesto na pizzu. V teplej vode so špetkou cukru a trochou múky nechajte vzísť kvások. Do misky nasypte múku, pridajte kvások a olej. Cesto dobre premiešajte a prikryte útierkou, nechajte v teple kysnúť asi 30 minút.

Mezitím si zmiešajte rajčinový pretlak so solou a bazalkou a pridajte vodu tak, aby vám vznikla omáčka hustá asi ako kečup.

Plech vymažte olejom a položte naň vykysnuté cesto. Cesto potrite pripravenou rajčinovou omáčkou(alebo kečupom s bazalkou). Na pizzu naukládajte cícer(musí byť mokrý, inak stvrdne) a sušené rajčiny. Tofu rozdrobte a posypte ním vrch pizzy. Pripravenú pizzu dajte piecť na 15 až 20 minút do trúby vyhriatej na 200°C.

Pizzu môžete tiež po upečení posypať lístkami čerstvej bazalky.